Ülkemiz ’de sağlık yatırımlarının son zamanlar ’da artış göstermesiyle, sağlık kurumları yetişmiş ve eğitimli personeller istihdam etmektedir. Bununla birlikte sağlık hizmetlerinde kalite artışının sağlanması, istatistiksel verilerin tutulması, maliyet analizinin yapılması gibi bir takım ihtiyaçlar meydana gelmiştir.

MEDİKAL MUHASEBE’NİN ÖNEMİ

Ülkemiz ’de sağlık yatırımlarının son zamanlar ’da artış göstermesiyle, sağlık kurumları yetişmiş ve eğitimli personeller istihdam etmektedir. Bununla birlikte sağlık hizmetlerinde kalite artışının sağlanması, istatistiksel verilerin tutulması, maliyet analizinin yapılması gibi bir takım ihtiyaçlar meydana gelmiştir.

Sağlık Hizmetleri’nin bu noktada, bütün bu sayısal veri toplama araçları içinde en büyük önem taşıyan unsurun muhasebe olduğu ifade edilebilir çünkü hemen her işletmede şu veya bu şekilde bir muhasebe uygulamasıyla karşılaşılırken, diğer tekniklerden yararlanabilen işletmelerin sayısı oldukça azdır. Sağlık işletmelerinde muhasebe sisteminin var olması ve ötesinde kalitesi, kurumsal yapının geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğin sağlanması için olmazsa olmaz bir faktör haline gelmiştir. Muhasebe, işletmenin iç ve dış müşterilerinin kullanacağı bilgiler üretir ve üretilen bilgilerin hedef aldığı çevreye bağlı olarak da sürekli genişlemektedir.
Medikal muhasebe personeli, bu süreçte sahip olduğu güncel mevzuat ve maliyetlendirme ve faturalandırma sürecindeki bilgisiyle sağlık kurumlarının finans sisteminde katalizatör görevi yürütmektedir.
Aynı zamanda medikal muhasebe personeli, sağlık kurumlarında, araştırma-geliştirme, bütçeleme, Finans, halkla ilişkiler, insan kaynakları gibi alanlarda idareci görevi yürütmektedir.

22 Mayıs 2014 tarih ve 29007 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Sağlık Meslek Mensupları ve Sağlık Hizmetlerinde Çalışan Diğer Meslek Mensuplarının İş ve Görev Tanımlarına Dair Yönetmelik’ in EK-2 kısmındaki bentlere bakıldığında, bir sağlık yöneticisinden beklenen muhasebe ve finansla ilgili görev ve sorumlulukların şu şekilde sıralandığı görülmektedir.

1- Sağlık birimlerinde muhasebe, bütçe, mali analiz ve maliyet analizi faaliyetlerini yürütür.
2- Sağlık hizmetleri sunumunun planlanması, yürütülmesi ve sonuçlarının değerlendirilmesi sürecinde görev alır.
3- Kurumda tıbbi ve hasta bakımı dışında verilen hizmetlerin organizasyonu, yürütülmesi ve denetimini sağlar.

MEDİKAL MUHASEBE EĞİTİMİ’NİN FAYDALARI

Alya Akademi eğitim olarak amacımız, sağlık kurumları’nın artan yetişmiş eğitimli personel ihtiyacını karşılamaktır. Medikal muhasebe personeli gelecek vadeden ve sağlık idarecisi olmak isteyen bireylerin tercih ettiği bir daldır. Bu eğitim ile mevzuat ve yönetmeliklere tam olarak hakim olacak, bilgi donanımınızı, idare yeteneğinizi, istatiksel ve analitik düşünme kabiliyetinizi artıracaksınız. Aynı zamanda Sağlık kurumu-SGK arasında ki maliyetlendirme ve faturalandırma sürecini başarıyla yürüteceksiniz.

Eğitim Süreci

-Sağlık okuryazarlığı kavramını ve sağlık çalışanlarının çalışma birimlerine göre ayrılması -Sağlık birimlerinde faturalandırma birimlerini tanıyacağız. -Sağlık bakanlığı hastanelerinin yönetim ve organizasyonu. -Sağlık uygulama tebliği faturalandırma ve ödeme -Hastane Bilgi Yönetimi Sistemi’nin önemi ve Medula kullanım klavuzu -Sağlık bakanlığı güncel mevzuatı ve Medula -Sağlık kurumlarında faturalandırma süreçleri -SGK Sağlık uygulama tebliği

Gereksinimler

Ön Lisans

Sertifikalar

Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı Sertifikalar

Uluslararası Geçerli Sertifikalar

Diğer Eğitimler

Eğitimler Hakkında
Şimdi Bilgi Al!