Bu eğitimin amacı, çocukların fiziki, sosyal, zihinsel gelişimlerini maksimum düzeye ulaştırabilecek bilgi, donanım ve beceriye sahip kişiler yetiştirmektir. Çocuk Gelişimi eğitimi alan birey ; çocuğun günlük bakımını, beslenmesini, fiziksel güvenliğini sağlayan, çocuğun yaşına uygun etkinlik malzemelerini hazırlama işlemlerini yapma yeterliliklerini kazandırmaya yönelik kazanım elde eder.

BU EĞİTİME KİMLER KATILABİLİR?

 • Bu eğitime katılabilmek için, herhangi bir mezuniyet şartı aranmamaktadır.
• Türkiye her yerinden dileyen herkes bu eğitime katılabilir.
• Diğer yandan, özgeçmişini güçlendirmek, bilgisini belgelendirmek, iş başvurularında öne çıkmak ya da terfi olmak isteyen herkes bu eğitime katılabilir.

BU EĞİTİM SİZE NELER KAZANDIRACAK?

  • Mesleki uzmanlığı belgeler.
• Mesleki yeterliliği kanıtlar.
• İş görüşmelerinde fayda sağlar.
• Etkili bir öz geçmiş oluşturmaya yardımcı olur.
• Kişinin mesleki bilgi düzeyini yükseltir.

BU EĞİTİMİN SAĞLADIĞI İŞ OLANAKLARI NELERDİR?

Çocuk gelişimi ve eğitimi sertifikasına hak kazanan kursiyerler eğitim, sağlık, sosyal hizmet alanlarında çalışabilirler. Kurumlarda yardımcı eğitmen, çocuk gelişimi uzmanı, çocuk bakım elemanı gibi pozisyonlarda iş bulabilir ve çalışabilirler. Ana okullarında, sosyal hizmetlerin bazı birimlerinde, özel ve kamu okullarında, sevgi ve koruma evlerinde, özel olarak evlerde veya ofislerde, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde iş bulabilmeleri mümkündür.

Ayrıca Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu ve Gönüllü Kuruluşlar bünyesindeki sokak çocukları, çalışan çocuklar, ihmal ve istismara uğramış çocuklar, mülteci çocuklar, sosyal dezavantajlı çocuklar, doğal afetlerden etkilenen çocuklar gibi özel gereksinimi olan çocuklar ve ailelerine yönelik çalışmalarda Çocuk Gelişimi ve Eğitimcisi veya danışanı olarak görev alabilirler.

Eğitim Süreci

-Çocuk Bakımı İlk Yardım -Çocuk Dış Kalp Masajı -Çocuk Bakımında Zehirlenme -Çocuk Bakımında İletişim Giriş -Çocuk Bakımında İletişim Süreci -Çocuk Bakımında Farkındalık -İletişim Kanallarında Görsel Kanal -İletişim Kanalları Kokusal Ve Tatsal Kanal -İletişimde Kültürel Farklılıklar -İletişimin Başlangıç Noktası -İletişimin Boyutları -Öteki Kavramı -İnsanın Algı Dünyası -Empati -İletişim Engelleri Ve İlginçlikleri -İletişimde Kullanılan Diller -Somut Konuşmak -Engel -Davranış Çeşitleri -Çocuk Bakımında Drama Uygulamaları ( 1 – 25 ) -Çocuk Bakımında Oyunun Tanımı Ve Önemi

Gereksinimler

– Herhangi Bir Şart Aranmamaktadır.

Sertifikalar

Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı Sertifikalar

Uluslararası Geçerli Sertifikalar

Diğer Eğitimler

Eğitimler Hakkında
Şimdi Bilgi Al!